След пандемията – накъде?

Начална страница Форум Общи въпроси След пандемията – накъде?

This topic contains 2 отговори, has 3 участника, and was last updated by  auer 6 months, 3 седмици преди.

След пандемията – накъде?

 • Евгени
  Участник
  Теми: 14
  Отговори: 3

  Свидетели сме на невиждани досега мерки, взети за борба с нововъзникналия вирус Ковид-19. До сега предимно се набляга на здравните въпроси, но като тясно свързани трябва да се разгледат и икономическите проблеми. А проблеми неминуемо вече има, ще има, а вероятно ще възникат и ситуации и казуси, с които до сега не сме се сблъсквали. Едва ли някой може със сигурност да каже какви ще са последиците от създалата се обстановка. Наложени рестрикции, намалено потребление, спиране на редица услуги, прекратяване на производства, съкращаване на работна ръка и много други реалности неминуемо ще се отразят на икономическото състояние на страната и на всеки отделен човек.

  Споделете своите виждания и наблюдения. Как смятате ще се отрази кризата на хората? Ще съумеят ли местните фирми отново да заработят, както преди кризата? Ще успее ли бизнеса да задържи наличните работници? Възможно ли е местната власт да вземе определени мерки на местно ниво, с цел подпомагане на процесите по оздравяване и възвръщане на заетостта?

  Бъдете здрави!

 • Valentin Penchev
  Участник
  Теми: 0
  Отговори: 4

  Предстоят непридвидим месеци. Вариант на решения според мен са обществените консултации по голяма част от местните политики. В тази посока общината е длъжник. Не само община Сандански, а сякаш в повечето няма такива форуми. Необхъдимо е да се използват по-фокусирано!

 • auer
  Участник
  Теми: 0
  Отговори: 3

  Смятам, че към настоящия момент централната изпълнителна власт, налага мерки, които силно ощетяват, както общините като териториални единици така и гражданите пряко. На мнение съм, че мерки трябват, но е необходимо те да бъдат подкрепени от гражданското общество и преди всичко подкрепени от него преди въвеждането им.

Трябва да сте влезли в профила си , за да публикувате отговори по тази тема.